Semifinal ligger i potten när DC-hjältarna möts

För andra gången på två veckor ställs Davis Cup-hjältarna Jonathan Mridha och Markus Eriksson i dag mot varandra.
Det handlar om kvartsfinal i den 14:e upplagan av Falu Future.

I förra veckans möte i andra omgången i Catella Open  gick Eriksson segrande från banan efter 7-5 i skiljeset.

Den 28-årige Sverigetrean tog sig igår till kvarten efter 7-6, 6-2 mot Linus Frost som är ett relativt oskrivet och också intressant namn i svensk tennis. Frost är 23 år, lät inte alls höra tala om sig under junioråren och har ett varierat spel. Det tar lite längre tid att få pusselbitarna på plats än vad det gör för mer stereotypa spelare och att Frost kommit en bit på vägen visar inte minst semifinalen i en Future i Frankrike i september.

Han är 23 år och spelar med enhandsbackhand – sedan knappt ett år.
Att en spelare i Frosts ålder överger dubbelfattning är mycket sällsynt.

Det var GTG-tränaren Gianluca Marchiori som fick Frost att gå över till enhandsbackhand och efter några veckors flitigt nötande kände sig svensken bekväm med slaget. Han tränar sedan i somras på Fair Plays Swedish Tennis Academy och har där Robin Borg som tränare. Däremot kommer Frost inte att spela för de regerande mästarna i årets Elitserie eftersom han har kontrakt med Elfsborg.

Mötet mellan de enda två kvarvarande svenskarna är naturligtvis höjdpunkten bland dagens kvartsfinaler i Falu Future. Färske Catella Open-segraren Eriksson är oerhört svårslagen eftersom han sällan bjuder på poäng. Den som ska besegra ”Mackan” måste slå ut honom och ofta ser vi exempel på spelare som i försöken att göra det krymper marginalerna i sitt spel till en gräns att det går ut över säkerheten.

Mridha dras med en lättare knäskada men de fysiska besvären är förmodligen mindre än hans oro. Han missade första halvan av säsongen på grund av en skada i andra knät och naturligtvis sitter det i bakhuvudet.

Försteseedade Emil Ruusovuori har så här långt imponerat mest av alla. Den 19-årige finländaren spelar härligt avspänt och är en njutning att se.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 04