Slitstarke Lindstedt imponerar – klar för kvartsfinal i Masters

Med sina 41 år är han näst äldst bland världens 100 bäst rankade dubbelspelare. Där har han haft en plats sedan fjärde oktober 2004. Han har tagit minst en titel per säsong sedan premiärsegern i Mumbai 2007.

Det är tolv år sedan han för första gången kvalificerade sig till en av ATP-tourens nio Masters.
Slitstark är ett begrepp som passar bra in på Robert Lindstedt.
I dag säkrade den tidigare världstrean en kvartsfinalplats i Shanghai Masters.
Efter att ha räddat en matchboll besegrade Lindstedt i par med österrikaren Dominic Thiem fjärdeseedade Henri Kontinen/John Peers med 6-4, 4-6, 11-9.
Men det såg oroväckande ut i inledningen då Lindstedt fick problem med höger axel.
– Det brände till i axeln på en backhandsmash och kändes i vissa slag. Inte i serven dock vilket hjälpte till, säger Lindstedt.
Turneringen är svenskens första Masters sedan Miami i mars förra året och framgången är hans största i dessa sammanhang sedan semifinalen i Paris för tre år sedan.
Den alltid -nåja, nästan alltid då – energifyllde dubbelspecialisten ligger i dag 55 på rankningen. Även om framgångarna under de senaste säsongerna inte varit av samma stora mått som under glansåren imponerar hans facit. Ta bara årets facit så här långt: en titel (22 totalt i karriären) ytterligare två finaler (24) och det med tre olika partners och på grus, gräs och hardcourt.
Dominic Thiem och Lindstedt (spelade ihop i Washington förra året och föll i första) möter i kvarten sjätteseedade Jamie Murray/Bruno Soares.

Fotnot: 45-årige indiern Leander Paes är äldst på topp 100. Max Mirnyi och Jonathan Erlich är liksom Lindstedt född 1977 men senare på året.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 10