SRS ger de två 16-åriga talangerna möjlighet att satsa ännu hårdare

Liksom många andra unga talanger drömmer Frida Bostrand och Vanessa Widell-Ersöz om att en dag bli proffs på WTA-touren.
Frida och Vanessa finns bland Sveriges mest lovande 16-åringar och har i dagarna fått klart med ett sponsorstöd som ökar deras möjligheter att förverkliga proffsdrömmen.

Säkerhetsföretaget Scandinavian Risk Solutions (SRS) har tilldelat de båda talangerna scholarship som bland annat innebär att Frida och Vanessa kan träna ännu mer än tidigare på Good to Great.
– Jag är superglad. Det är en så härlig miljö här på GTG, det är bra tränare och många bra spelare vilket innebär att jag får bra sparring, säger Frida.

– Det här stödet betyder jättemycket. Jag vill ju verkligen lyckas och det här ökar mina chanser. Från nyår kommer jag att träna på GTG runt två veckor i månaden, säger Vanessa.
Hon vann i somras 18-årklassen i Corem Open (tillsammans med SM och Salk Open tyngsta juniorturnering) och spelar för Göteborgsklubben GLTK där hon ingår i A-laget som vann division I södra i överlägsen stil.
– Jag trivs i klubben och har Klas Ivarsson som tränare, han är jättebra.

Fridas hittills främsta merit är då hon förra året oseedad och ett år ung vann 16-årsklassen i JSM. Hon spelar för Malmöklubben Fair Play och är med i Elitserielaget som i söndags spelade SM-final.
– Fair Play är en jättebra klubb och jag trivs väldigt bra, säger Frida som i par med Vanessa tog dubbeltiteln i sommarens JSM.
Good to Greats ambition är att i samarbete med spelarnas hemmaklubbar utveckla unga talanger och exproffset Mikael Tillström betonar vikten av att alla runt spelarna har just deras bästa och inget annat för ögonen.

– Så fungerar det verkligen i Fridas och Vanessas fall. Vi har ett mycket bra samarbete med deras hemmatränare. Det är lång väg mellan att vara ung talang och ett liv på proffstouren. Ska vi kunna hjälpa fler unga svenska spelare att nå dit krävs samarbete mellan alla aktörer, säger Tillström som tillsammans med Magnus Norman och Nicklas Kulti grundat GTG.

Samarbete är ett ledord även inom SRS.
– Vi tror på teamwork och att man tillsammans blir starkare. Satsningen på just två kvinnliga talanger går hand i hand med ”backa systerskapet”, som är ett initiativ som vi tror på och gärna bidrar till, säger Kristina Sahle, Head of Sales på SRS och fortsätter:
– Då vi agerar i en bransch som är starkt mansdominerad är det också lite extra roligt att få vara med att lyfta kvinnliga talanger.

Varför har ni valt just Good to Great som samarbetspartner?

– GTG har ett helhetstänk i linje med det vi står för. Formatet som GTG tagit fram kommer att utveckla unga talanger till att bli det bästa de kan bli genom ett långsiktigt och nyskapande tänk och på sikt kommer ny framgångsrika stjärnor skapas, säger Sahle.

Kanske blir just Frida Bostrand och Vanessa Widell-Ersöz stjärnor en dag. Deras vandring mot toppen har bara börjat.
Tack vare stödet från SRS får de mycket värdefullt stöd på vägen.

Fotnot: Scandinavian Risk Solutions (SRS) är en ledande leverantör av säkerhetstjänster för svenska och internationella intressen i Sverige och utomlands. Som strategisk säkerhetspartner erbjuder SRS effektiv säkerhetsledning, person-, fysisk- och cybersäkerhet i form av operativ riskhantering och strategiska beslutsunderlag inom ramen för best-practice konceptet Security Risk Management (SRM). SRS har sedan 2004 framgångsrikt levererat säkerhets- och krisstöd till privatpersoner, organisationer, företag och myndigheter.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 12 04