Stefan Olsson inför nattens final: ”Har ett litet psykologiskt övertag”

På fredagsmorgonen tog han sin tredje Grand Slam-titel i dubbel.
Men firandet får vänta för världssexan Stefan Olsson.
Nu handlar det istället för honom om att ladda upp inför nattens singelfinal.

Efter segrarna i Wimbledon 2017 och ifjol är han nu ute efter sin tredje Grand Slam-titel även i singel. Precis som i Wimbledon svarar argentinaren Gustavo Fernandez för finalmotståndet.

Ger de två finalsegrarna dig ett psykologiskt övertag?

– Självklart ger det ett litet psykologiskt övertag men man ska aldrig räkna ut Gustavo som är en väldigt skicklig spelare som gillar grus och långsam hardcourt, säger 31-årige Olsson till Good to Great Journal.

Svensken har 10-9 inbördes och taktiken klar för sig.
– Gustavo är en grym baslinjespelare med extrem tyngd och spinn i bollen. Han missar sällan men kan i mitt tycke spela lite för mycket cross och bli förutsägbar. Där har jag chansen, samtidigt dra ner på tempot med min slice och mixa extremt mycket i vad jag gör.
– Hans serve kan vara lite tunn så in och attackera den är en nyckel.

Redan 2010 spelade Stefan Olsson i Franska mästerskapet sin första Grand Slam-final och han jämför känslan i mage och huvud mellan då och nu.
– Jag känner mig lugnare och har mer rutin. Att jag vunnit Grand Slam-finaler gör att jag vet hur jag ska ladda för den här finalen.

I kvartsfinalen mot Joachim Gerard vann Olsson 75 procent av poängen då han satte förstaserven och i semin mot världsettan och 22-faldige Grand Slam-segraren Shingo Kunieda var siffran 71 procent.

– Tycker att jag utvecklat hela mitt spel och och blivit en ännu bättre allroundspelare. Nu har jag också förbättrat min volley och serve, säger Olsson som redan i dag la en Australian Open-titel till meritlistan.

I par med Gerard besegrade han Stefane Houdet/Ben Weekes med 6-3, 6-2.
Fotnot: Olssons tidigare två dubbeltitlar i Grand Slam är från US Open 2009 och Wimbledon 2010.
Fotnot: Fotot på Stefan, hans hustru Mirjami och sonen Vincenzo är taget av John ”Ifkgreken”

Skrivet av: Redaktionen - 2019 01 25