Stjärnmöten hägrar för svenskorna

Att få möta en av världens bästa spelare i en av världens största turneringar.
Det är vad som hägrar för Rebecca Peterson och Johanna Larsson i Miami Open.

Men för att få uppleva det krävs att Rebecca och Johanna överlever första omgången där de ställs mot kvalspelare.

Vinner 23-åriga Sverigeettan Peterson i öppningsrundan väntar ikonen Serena Williams medan 30-åriga Larsson vid seger i första omgången ställs mot världstrean Simona Halep.
Naturligtvis skulle en sådan match kännas speciell för Larsson men Halep kan ändå inte i några avseenden mätas med Serena Williams.

Den 37-åriga amerikanskan har 23 Grand Slam-titlar, är tidernas bästa spelare på damsidan och en av idrottsvärldens främsta utövare alla kategorier.

Att få möta henne inför fullsatta läktare och miljontals tv-tittare i en av WTA-tourens fyra största turneringar (Premier Mandatory) skulle självklart bli ett minne för livet för Rebecca Peterson.

Nog för att hon redan tidigare mött ett par av de största namnen men vad gäller stjärnstatus spelar Serena Williams sedan ett antal år i en egen division.

Nu är det bara att hålla tummarna för att de båda svenskorna överlever första omgången. De som kvalar in är bevisligen i bra form och har i två matcher fått spela in sig på underlag och med bollar.

Dessutom ska vi komma ihåg att kvalet till så här stjärnspäckade turneringar är mycket tufft.

21 av spelarna i kvalet ligger topp-100 och sist direktkvalificerade kvalspelare är Paula Badosa Gibert som är rankad 132.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 03 19