Sverigeettan har tävlat färdigt i år – nu börjar Peterson ladda för 2019

Rebecca Peterson har tävlat färdigt för i år.
-Jag väljer att istället redan nu börja förberedelserna inför nästa säsong, säger den 23-åriga Sverigeettan till Good to Great Journal.

Peterson kan se tillbaka på en mycket stark säsong under vilken hon har 33-16 i matchfacit.
Hon inledde året som 149:a på rankningen och tog sig i mitten på maj in på topp-100 för första gången. Hon har också passerat mångåriga Sverigeettan Johanna Larsson på listan och ligger i dag 54.

I US Open avancerade Rebecca för första gången till tredje omgången i en Grand Slam-turnering. Efter det har hon spelat bara en turnering. Rebecca kvalade in i den stjärnspäckade Premier 5-turneringen i Wuhan där hon i andra omgången föll mot världstvåan Caroline Wozniacki.

Känning av en fotskada fick Peterson att avbryta Asien-turnén men det är ingen skada som ligger bakom hennes beslut att ställa in säsongen.
– Jag har haft två veckors semester och under den kom jag fram till att det är bättre att redan nu börja sikta mot nästa säsong.

Det är ett klokt val. Säsongerna är långa som de är och många spelare tar för kort tid för återhämtning och uppbyggnad. Spelare som anser sig vara i desperat behov av poäng för att i efterföljande säsongs inledning kunna kvalificera sig dit eller dit går på ett sätt att förstå.

Men förmodligen skulle även de sett i ett längre perspektiv må bäst av att förlänga träningsperioden mellan säsongerna.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 17