Tio hemmahopp i Djursholm Ladies där 14-åriga Mitteregger kvalade in

Under förra veckans Stockholm Open fick hon på centercourten i Kungliga hallen ta emot ett stipendium av tidigare världsettan Stefan Edberg.
Sedan fick hon wild card till kvalet i ITF-turneringen Djursholm Ladies.
I dag kvalade hon in.
Förstå att tennislivet leker för 14-åriga Agnes Mitteregger.

Mitteregger var en av 22 svenskor i kvalet och efter 2-1-segrar mot två landsmanninor blev hon en av åtta kvalsegrare att ta plats i huvudturneringen. Där väntar på tisdagen sex år äldre brittiskan Alice Gillan.

Djursholm Ladies är den näst sista av sex svenska ITF-turneringar på damsidan. Turneringen har liksom tre av de övriga 15 000 dollar i prispengar och ingår i den lägsta kategorin på ITF-touren (de övriga två har 25 000 dollar).
Turneringarna är oerhört värdefulla för inte minst yngre spelare som där får mäta sina krafter i internationell konkurrens på seniornivå. Det är också i dessa turneringar spelarna tar sina första WTA-poäng.

Det krävs poäng från tre ITF-turneringar för att komma med på WTA-rankningen. Därmed är det svårare för damer att få WTA-rankning än för herrar att komma med på ATP-rankningen eftersom det där krävs poäng från endast en Future (det finns fem svenska Futures).

Mitteregger fick efter dagens kvalfinaler sällskap in i huvudturneringen av bland andra landsmanninorna Julia Lövqvist, 15 år, Jacquline Nylander Altelius, 17 år och Klara Milicevic, 15 år. Milicevic hade tre setbollar emot sig i första set i kvalfinalen mot Nelly Mezan men spelade på som om det handlade om matchens första game medan Mezan darrade på de viktiga poängen.
Tio hemmahopp är med i huvudturneringen som inleds på tisdagen.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 22