Tonåringar gladde i Falun

För svensk del gick helgens kval till Falu Future i ungdomarnas tecken. Carl Gustafsson, 17 år, Nikola Slavic, 18 år och Niklas Johansson, 20 år om en vecka, tog sig in i huvudturneringen som inleds på måndag.

Sammanlagt 27 svenskar kvalade och tonåringarna fick sällskap in av bland andra landsmannen Jonathan Stenberg, 29 år.

Övriga fyra platser i huvudturneringen togs av utländska spelare. Minst sagt hygglig utdelning eftersom det alltså var endast fem utländska spelare i startfältet.

Tolv svenskar återfinns i huvudturneringen i den 14:e upplagan av Falu Future och precis som i denna veckas Catella Open i Danderyd står det största hoppet till Sverigetrean Markus Eriksson.

Han menar själv att det inte ska vara några problem att ladda upp batterierna efter veckans succé då han inte bara tog sin åttonde singeltitel i Futures utan också sin 25:e dubbeltitel på denna nivå då han i fredags spelade hem titeln i par med Fred Simonsson.

17-årige Gustaf Ström föll direkt i Danderyd men hans respektlösa Futuredebut betalade sig i form av ett wild card till Falu Future. Kul!

Några av spelarna är säkert mycket revanschsugna efter veckans insatser i Catella Open. Bland andra då Karl Friberg och finländaren Otto Virtanen som ställs mot varandra i första omgången.

Jonathan Mridha pressade Eriksson hårt i andra omgången i Danderyd men ett krånglande knä gjorde att det fanns frågetecken kring 23-åringens medverkan i Falun. Håller knät är Mridha en outsider att räkna med.

Här lottningen och måndagens spelschema i Falu Future

Skrivet av: Redaktionen - 2018 09 30