Tre hemmahopp i kvartsfinal i Falun – säsongens sista Future i Sverige

Karl Friberg, Filip Bergevi och ”sommartour-kungen” Christian Samuelsson försvarar de blågula färgerna i dagens kvartsfinaler i Falu Future.

Med en trio bland de åtta sist kvarvarande finns förutsättningar för en riktigt stark svensk avslutning på Future-säsongen på hemmaplan.
Sett i tid har den säsongen varit lång men å andra sidan är listan på turneringar kort, bara fem stycken.

De tre första var 15 000-dollarturneringar och hade svenska segrare: Markus Eriksson i Kalmar och Karlskrona och Gustav Hansson i Ystad.

Precis som förra veckans Catella Open är Falu Future en 25 000-dollar-turnering.

I Danderyd kvalade 17 svenskar, sex gick till kvalfinal och tre kvalade in. Av de övriga sex hemmahoppen i huvudturneringen gick tre in på rankning och tre med wild card.
Gustav Hansson var ende svensk som nådde kvarten.

I Falun kvalade 19 svenskar, sju av dem gick till kvalfinal och fyra kvalade in. Totalt 13 svenskar i huvudturneringen dit fyra fått wild card och fem gått in på rankning.

I den kvintetten finns bland andra Karl Friberg och Filip Bergevi.

Friberg har den på papperet tuffaste uppgiften av de kvarvarande svenskarna. Han möter femteseedade Martins Podzus, semifinalist i Catella Open.

Friberg och Podzus kommer att se mer av varandra idag. I par med Sam Taylor är Friberg i dubbelsemi och där väntar andraseedade bröderna Martins och Janis Podzus.

Bergevi ställs mot polske sistaårsjunioren Wojciech Marek som kvalat in. Marek ligger 50 på juniorernas världsrankning och har Kevin Chahoud närmast före sig.

Christian Samuelsson har gått in på wild card och möter i kvarten Mick Veldheer från Nederländerna.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 10 03