Två nära att bli tre men bitter förlust för Bergevi

Två av fem hemmaspelare fanns bland segrarna i den första dagen av Falu Future. Men Jonathan Mridha (bilden) och Linus Frost var ytterst nära att få sällskap av Filip Bergevi.

Filip Bergevi hade 5-2 och två servar i avgörande sets tiebreak men fick ändå ge sig mot sjundeseedade finländaren Patrik Niklas-Salminen (6-7, 6-3, 7-6).

Tennis kan vara en smärtsam sport – både fysiskt och psykiskt.

Även om Bergevi säkert var kroppsligt trött efter bataljen tär förlusten naturligtvis ännu mer på honom mentalt. Han gjorde på det hela taget en bra match men blev för passiv på några av de viktigaste poängen. Även Niklas-Salminen blev tajt i slutet av matchen som lika gärna kunde ha slutat i hemmaspelarens favör.

Bergevi är känd för att vara en stor sportsman och det väckte därför stor förvåning då han tilldelades en varning. Nu berodde det dock inte på att han uppträdde osportsligt utan på en övernitisk domare med noll bollkänsla. Efter att ha släppt en boll som gick in kritiserade Bergevi högljutt sig själv men utan att använda ett vokabulär som skulle rendera varning.

Osnyggt och oproffsigt av domaren.

Linus Frost besegrade britten Sizya Ernest Kivanda i raka set och Jonathan Mridha vände 0-1 mot britten George Loffhagen. Mridha missade på grund av en knäskada första halvan av säsongen och nu har han tyvärr fått problem även i andra knät. Här berättar 23-åringen att han nu lyssnar bättre än tidigare på kroppen och så får vi veta om tillvaron förändrats efter det att han blev stor Davis Cup-hjälte.

Förra veckans Catella Open-segrare Markus Eriksson spelar sin första match på tisdagen. Då har vi också att se fram mot bland annat ett spännande tonårsmöte mellan 17-årige Gustaf Ström som fått wild card och ett år äldre Nikola Slavic som kvalat in.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 01