Världssexan utslagen i morse

Världssexan Kevin Anderson föll i morse tungt i Australian Open.
20-årige amerikanen Frances Tiafoe svarade med sin 3-1-seger för den hittills största skrällen i årets första Grand Slam-turnering.

Kevin Anderson fanns i den stora skaran utmanare till titeln. Med US Open-final 2017 och Wimbledon-final ifjol som främsta bevis har han visat att kapaciteten räcker för att vara med i kampen om de tyngsta titlarna. Dessutom kom han till Melbourne efter att i ATP-turneringen i Pune ha tagit karriärens sjätte titel.

Men av någon anledning har Anderson aldrig visat sitt bästa jag i Melbourne. Ifjol föll han i första omgången och på tio tidigare starter har den 32-årige sydafrikanen inte varit förbi åttondelsfinal.

Tiafoe är 38 på rankningen men har hittills inte nått höjder som gjort honom lika het som Karen Khachanov, Borna Coric, Stefanos Tsitsipas, Denis Shapovalov, Alex de Minaur och andra spelare i den unga generationen. Ja, i den ingår förstås också 21-årige tysken Alexander Zverev men världsfyra och etablerad i toppen sedan några år spelar han i division över de andra framtidsnamnen.

Efter seger mot bland andra världstian Juan-Martin del Potro tog Tiafoe i fjol i Delray Beach sin första ATP-titel, han var i final på gruset i Estoril och kvalificerade sig till Next Gen-slutspelet.

Amerikanen hade 2-10 i matcher mot topp-tio-spelare inför mötet med Anderson och segern innebär tangerat person bästa i Grand Slam. Han gick till tredje omgången i fjolårets Wimbledon där Khachanov var starkast i femte set.
På Melbourne Park väntar närmast italienaren Andreas Seppi. Naturligtvis en svår motståndare men med bara 32 spelare kvar är det ändå en tacksam lottning för onsdagsmorgonens skrällsegrare.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 01 16