Wawrinka har saknats i rampljuset medan andra försvinner obemärkt

Det finns framgångsrika spelare som försvinner från rampljuset utan att någon egentligen tar notis om det.
Och så finns de där spelarna som man känner saknad efter.
Stan Wawrinka är ett sådant exempel.

Därför glädjer verkligen hans framgång i veckans 500-turnering i Rotterdam.
Den tidigare världstrean har på vägen till kvällens semifinal mot Kei Nishikori slagit ut bland andra Milos Raonic och Denis Shapovalov.

Segrar mot spelare med deras rankning (14 och 25) hade några år sedan inte varit några skalper att tala om för Wawrinka. Men segrarna nu ska ju ses mot bakgrund av att schweizaren i mitten på 2017 drabbades av en knäskada som han under en tid befarade betydde slutet på karriären.

Han genomgick två operationer, var tillbaka till starten på fjolårets säsong men tvingades senare ta några månaders uppehåll.
Den trefaldige Grand Slam-segraren ligger i dag 68 på rankningen.

Smaken är som baken och en del av oss saknar inte alls spelare som andra menar har lämnat ett stort tomrum efter sig på de stora scenerna.
Den som inte tycker att Wawrinka gjort det räcker upp en hand…

Naturligtvis är det också roligt att färgstarke artisten Gael Monfils låter höra tala om sig i Rotterdam där han i dag spelade fram till final efter seger mot Daniil Medvedev.

Även Monfils är en sådan där spelare man kan känna saknad efter, om än på lite annat sätt.
Han har inte alls nått lika stora framgångar som Wawrinka och ska såtillvida inte jämföras med honom. Men å andra sidan är fransmannen med sin spektakulära stil en av få spelare som kan tjusa även andra än de genuina tennisentusiasterna.

Monfils var nyligen i semi i ATP-turneringen i Sofia och det skulle vara kul – och kanske även lite oväntat – om han följer upp veckans framgång i Rotterdam med ytterligare några riktigt bra resultat.
*
Dubbelspecialisten Robert Lindstedt spelar i kväll semifinal i ATP-turneringen i New York. Lindstedt och tysken Tim Puetz är fjärdeseedade och enda seedade par i semifinal där de ställs mot Puetz landsmän Kevin Krawietz/Andreas Mies.

*
Nästa vecka gör Juan Martin del Potro säsongsdebut efter knäskadan som hållit honom borta i fyra månader. Comebacken sker i ATP-turneringen i Delray Beach där argentinaren 2011 tog en av sina 22 titlar.

*
Sverigeettan Elias Ymer kvalar i helgen till 500-turneringen i Rio de Janeiro.

*
Elise Mertens finalbesegrade i dag världstrean Simona Halep i WTA-turneringen i Doha. En välkommen seger för Mertens som under årets fyra första månader har många poäng att försvara. Ifjol tog hon under den perioden tre titlar och var i semi i Australian Open. Hon inledde 2019 som världstolva och låg 21 inför turneringen i Doha.

*
Efter dagens 2-1-seger mot Bulgarien spelar Sverige på söndagen om en femteplats i lag-EM för 16-åringar.
– Både i kropp och knopp kände grabbarna av fredagens match mot Frankrike och ändå svarade de för starka insatser i dag, säger coachen Rickard Billing.

Isac Strömberg vann sin singel, Leo Borg förlorade sin och precis som mot Frankrike blev dubbeln avgörande.
Slutet blev mycket rafflande. Borg/Dahlberg tappade 5-1 till 5-5 i matchtiebreak.
– De krigade verkligen hem segern, säger Billing.

Tyskland svarar för motståndet i matchen om femteplats och Frankrike-Ryssland gör upp i finalen.

*
Andraseedade Klara Milicevic blev bästa svenska i veckans juniorturnering (Grade 4) i danska Frederiksberg där hon i startfältet hade sällskap av elva landsmaninnor. Milicevic föll i finalen mot förstaseedade ungerskan Amarissa Klara Toth, också hon född – 03.
Med en semifinalplats blev oseedade Olle Wallin bäst av de nio svenskarna i pojkklassen. Oseedade Adam Heinonen/Sebastian Abboud tog dubbeltiteln.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 02 16