Williams flera nummer för stor för Peterson som ändå ryckte upp sig

Efter ett tamt första set spelade Rebecca Peterson upp sig i dagens möte med 23-faldiga Grand Slam-segraren Serena Williams.
Men det hjälpte föga.
6-4, 6-2 till den 37-åriga amerikanskan som är på jakt efter sin femte titel i Roms stjärnspäckade WTA-turnering.

Då Peterson bröt till 3-1 i första set väcktes hoppet om att hon kanske skulle kunna pressa Williams på samma sätt som då de för 53 dagar sedan möttes i Miami.
Men nej, Williams var i dag flera klasser bättre än i sin senaste turnering och samtidigt fick Peterson inte spelet att stämma.

Det berodde naturligtvis delvis på Williams men det är ändå inte hela förklaringen. Den 23-åriga Sverigeettan hade i första set ingen fart på fötterna, kom ofta fel till bollen och hade gång efter annan baksvikt i sin backhand.

Bakom 6-4 kan det ibland dölja sig stor dramatik, små marginaler och ett par poäng som avgör vem som tar setet.
Så var det inte här.

Williams tappade fem poäng i egen serve, två av dem på dubbelfel i gamet där hon blev breakad.
Peterson hade breakbollar mot sig i sina fyra första servegame och tappade alltså två av dem.
För att tala fotbollsspråk var det spel mot ett mål.

I ett spelmässigt jämnare andra set tog Sverigeettan för sig på ett bättre sätt, bollduellerna var längre och Peterson skapade sig större utrymme med sin starka forehand.

Att det inte räckte för att ens oroa Williams är inget att säga om. Damtennisens största namn genom tiderna hade säkert kunnat höja sig ytterligare om så krävts.

Den knäskada som fick henne att lämna w o efter segern mot Rebecca i Miami förefaller ha läkt. Williams rörde sig bra och var mycket fokuserad.

Annars händer det ju ibland att hon i den här typen av matcher tappar koncentration och hamnar i trångmål vilket i sin tur sätter nerverna i dallring.
I dag var hon inte ens nära att bjuda in Rebecca Peterson.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 05 13