Ymer klev in i och ur Challenger

Mikael Ymer drog sig i dag ur veckans Challenger i Aix en Provence.
Samtidigt kvalade hans storebror Elias in i turneringen.

Mikael var inte pigg i benen i söndagens Challengerfinal i Bordeaux mot Lucas Pouille. Därför förvånar inte den 20-årige Sverigetvåans beslut att avstå spel den här veckan.

Turneringen i Bordeaux var Mikaels andra på två veckor under vilka han spelat åtta matcher. För en del spelare är det vardagsmat men för Mikael var matchprogrammet tuffare än hans kropp är van vid.

Säkert är han därför lite sliten men det ska också vägas in att Ymer till och från under karriären haft en del problem med skador – som kan göra sig påminda just då det blir tätt mellan matcherna.
Nu är det bara att hoppas att en tids vila räcker och att han under den konserverar formen från säsongens fyra första månader.

Tack vare finalplatsen i Bordeaux klättrar han 20 platser på rankingen och 149 på dagens färska lista är karriärbästa.

Dessutom klättrade han en placering och är nia på Race to Milan, listan på vilka de åtta främsta kvalificerar sig till Next Gen-slutspelet.

Sverigeettan Elias Ymer – 113 på världsrankingen – hoppades att komma med i kvalet till veckans Masters i Madrid.
Men när han inte fick plats där anmälde sig Elias till kvalet i Aix en Provence där han i dag tog sin in i huvudturneringen efter 6-2, 6-2 mot Jonathan Kanar.

(Challenger-kvalen består av bara fyra spelare och österrikiske veteranen Jürgen Melzer som förlorade sin match gick som lucky loser in på Mikael Ymers plats).

Vid seger i tisdagens möte med kinesen Ze Zhang möter Elias Ymer sjundeseedade och 117-rankade Gregoire Barrere.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 05 06