Ymer kunde inte förvalta chansen att ta karriärens största skalp

Det var av förklarliga skäl en mycket besviken Elias Ymer som mötte media efter onsdagskvällens förlust i Stockholm Open.
Efter två timmar och 23 minuter hade amerikanen Jack Sock genom 7-5, 3-6, 6-3 säkrat en kvartsfinalplats.

Sock är rankad 18 och det skulle förvåna om Ymer vid något mer tillfälle under karriären kommer att ställas mot en lika formsvag topp-20-spelare.

Inför kvällens möte med Sverigeettan hade den 26-årige amerikanen gått segrande från en (1) match sedan mitten på maj. Segern kom i US Opens första omgång mot 113-rankade argentinaren Guido Andreozzi.
Under samma tidsperiod har Sock förlorat tio matcher.

På förhand fanns här alltså goda chanser för Elias Ymer att inte bara ta sin hittills största skalp utan också att för andra gången i karriären gå till kvarten på ATP-touren (Han gjorde det i 250-turneringen i Gstaad för två år sedan).

Hemmafavoriten hade sina chanser i en från båda sidor hafsig tillställning. Men att förvalta bara en av åtta breakbollar håller inte mot en motståndare som i grunden är en långt bättre spelare än vad årets resultat (7-18 i matcher) antyder.

Kort efter fjolårets kvartsfinalförlust i Kungliga hallen mot Fabio Fognini blev Sock ett av de hetaste namnen på tenniscirkusen. Han tog titeln i Paris Masters, gick till semi i ATP-slutspelet och slutade säsongen som världsåtta.

Det vittnar om amerikanens stora kapacitet men för att han ska bli att räkna med på allvar denna vecka krävs att han höjer sitt spel flera klasser.

Elias var inte bara besviken utan också mycket uppriktig och självkritisk då han några minuter efter förlusten mötte media. Du ser och hör honom berätta på annan plats här på hemsidan.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 17