Ymer och Cabaj Awad på titeljakt

Tre år efter sina första titlar på Challenger- respektive ITF-touren kan Elias Ymer och Jacqueline Cabaj Awad på söndagen öka på sina skördar.
Sverigeettan Ymer är i final i franska Mouilleron le Captif och Sverigefyran Cabaj Awad i Monastir i Tunisien.

De båda 22-åringarna har spelat med stor press på sig i veckan. Ymer eftersom han är titelförsvarare och har 100 poäng att försvara, Cabaj Awad eftersom hon är förstaseedad i 15 000-dollarturneringen.

Den 130-rankade Sverigeettan hade inga som helst problem att säkra en finalplats då han idag mötte Frankrikes 29:e bäst rankade spelare. 332-placerade Elliot Benchetrit hängde med bra i ett set men sen tröt krafterna helt för den 20-årige kvalspelaren – gick in som lucky loser- som under veckan spelat långt fler matcher än han är van vid.

Elias hade inte en breakboll mot sig och att han trots bara 41 procent inslagna förstaservar i andra set var mycket överlägsen där berättar att hemmafavoriten gjort slut på energin.

På söndagen väntar 29-årige och 126-rankade tysken Yannick Maden vilket alltså innebär en repris på fjolårets final då Elias med seger i raka set tog sin fjärde och senaste Challenger-titel.

Den första kom 2015, den andra säsongen därpå, ifjol blev det två och finalplatsen denna vecka är årets första för svensken. Maden har varit uppe i en i år men då liksom i karriärens två tidigare finaler blev det förlust för tysken som först förra säsongen gick in bland de 200 bästa på rankningen.

Genom finalplatsen har Elias Ymer försäkrat sig om 60 av de 100 poäng han har att försvara vilket innebär att en eventuell förlust i morgon inte skulle medföra något dramatiskt fall.

Jacqueline Cabaj Awad tog sin första ITF-titel för tre år sedan och är nu ute efter sin nionde och den andra för året. Den kunde kommit redan förra veckan i Stockholm Ladies där dock ryskfödda finländskan Anastasia Kulikova blev för svår i finalen. I dag besegrade Cabaj Awad sjätteseedade italienskan Miriana Tona med 6-7, 6-1, 7-5 och i finalen väntar amerikanska kvalspelaren Sarah Lee.

Fotnot: Nämnas ska förstås också att Christian Lindell är i final i Sao Paolo där han kan ta sin elfte ITF-titel och den första för året.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 11 10